31 srpna, 2016

LC Pardubice na Frank Menschner Cupu

Od Daniel Zak

První dny nového školního roku se radotínští postarali o další porci lakrosové zábavy, která byla ovšem zahalená černým šátkem, neboť akce Frank Menschner Cup je memoriálem za zemřelého hráče a lakrosového nadšence Franka Menschnera. Turnaje se účastnily kromě českých týmů také týmy z Velké Británie, Německa, USA, Polska, Finska a Švýcarska. Systém turnaje bylo sehrání čtyř utkání každým týmem a bodový zisk pak týmy rozřadil v jedné skupině a přiřadil jim pozici pro následné play-off. Body se nezískávaly pouze za vítězství v zápase, ale i v jednotlivých periodách, což mělo hru více zatraktivnit.

Pardubický tým narazil ve svých úvodních utkáních na týmy Wolves, DreadLax, Polish Eagles a Menscher’s Men. Zatímco první den se pardubickým hráčům dařilo a sehrávali velmi koukatelné zápasy, od druhého dne se na celém týmu začala projevovat únava, zapříčiněná velmi malou zásobou hráčů během tohoto turnaje. V prvním zápase proti LCC Wolves Pardubice prohrály první periodu, ale poté už převzaly otěže a zápas ovládly 8:5. Zápas s Eagles byl jednoznačný, ačkoliv soupeři z Polska přijeli s bojovnou náladou – 12:1. Druhý den začal opět velmi dobře, ovšem to byla poslední tečka za dobrými výkony z prvního dne. Dreadlax a zejména jejich hlavní hvězdu Pavla Došlého se hráčům dařilo držet na uzdě a sami pomalu navyšovali skóre zápasu až na konečných 8:1. Večerní zápas proti zámořskému celku sestavenému z hráčů USA a Evropy už Pardubicím hrubě nevyšel a po slibné první periodě s vedením 4:2 se dostavilo vystřízlivění a vyškolení 6:11. V součtu to zmanenalo, že Pardubice přenechali Malešicím velmi lacino druhé místo zaručující postup přímo do semifinále a bylo nutné další den sehrát čtvrtfinále opět s týmem Dreadlax.

Play-off je o jednom zápase, a tím je čtvrtfinále. Úspěch je pozitivem, neúspěch vrhá celý tým do spodního pavouka, který už se dohrává jen z povinnosti a je v něm možno alespoň vylepšit nepříjemnou pachuť v ústech. Pardubické čtvrtfinále bylo vzhůru nohama od samého začátku a tentokrát už Pavel Došlý nadělal Pardubicím mnoho vrásek a sám si na pažbu mohl zaznamenat více gólů, než by mu bývali hráči Pardubic chtěli dovolit. Konečné skóre 3:9 bylo kruté, ovšem poučné. Následoval tedy onen hořký spodní pavouk, kde Pardubice měly nastoupit v boji o páté místo proti BoxMonkeys, týmu ze severu Evropy. Bohužel si Pardubice nechaly soupeře dvakrát odskočit na rozdíl tří branek a v rozpoložení, jakém hráči týmu byli, společně s únavou už se žádný zázračný životabudič nekonal a prohra 4:6 znamenala šestou příčku a zklamaný odjezd domů.

Další akcí je francouzské Lille a její Boxmania, na které se Pardubicím tradičně daří a celý tým doufá, že tento víkend byl pouhým varovným ukazovákem před možnými problémy s rozkolem hráčským priorit.

Výsledky a bližší informace o turnaji naleznete zde: http://fmcup.cz/