12 června, 2023

Pardubice se drží po jarní části ve Final Four NBLL 2023

Od administrator

LC Pardubice zdolalo TJ Malešice v emocionálním utkání s výsledkem 12:6

Pardubice – V neděli večer se na stadionu v Pardubicích odehrálo vysoce napínavé utkání mezi domácím týmem LC Pardubice a hostujícím týmem TJ Malešice. Pardubice nakonec zvítězily 12:6 a zajistily si tak důležité body v tabulce.

Utkání začalo aktivně a již v 2. minutě se zásluhou Vojtěcha Oulehly a Jana Novotného dostali Pardubičtí do vedení 1:0. V 10. minutě pak opět Oulehla a Novotný navýšili vedení na 2:0. Malešice se však nevzdaly a snížily na 2:1 díky gólu Richarda Kodyma, kterému přihrál Štěpán Klíč.

Pardubice si znovu vypracovaly dvoubrankový náskok díky gólům Daniela Žáka a Jana Novotného. Avšak Malešice neustávaly a dokázaly vyrovnat stav na 4:4. Pardubičtí hráči však svou sílu ukázali v závěrečné části utkání, kde se jim podařilo vstřelit dalších osm gólů a definitivně rozhodnout o vítězství. Nejvíce se výrazně podílel na vítězství Vojtěch Oulehla, který zaznamenal čtyři góly a jednu asistenci. Třemi góly přispěl Jan Novotný, a po dvou gólech se zapsali do listiny střelců Daniel Žák a Mikolaj Śmigiel.

V brance se výborně předvedl pardubický brankář Dawid Zając, který zaznamenal 47 zákroků a úspěšnost zásahů na úrovni 89 %. Adam Nedvěd, brankář Malešic, se postavil proti 74 střelám a inkasoval celkem 12krát.