15 března, 2018

První letošní úspěch Pardubic v NBLL

Od Daniel Zak

V pondělí 12.3. čekalo v jižňácké hale pardubický tým přeložené utkání NBLL 2018 z neděle proti zatím poslednímu týmu tabulky, mladíkům z SK Lacrosse Jižní Město B. Pardubičtí po předchozích třech neúspěších moc dobře věděli, že je třeba již bodovat, jestli chtějí v základní části letošního ročníku NBLL ještě něco dokázat.

Nenechali proto nic náhodě, sestava sice nebyla početná a chyběly i opory obrany Matěj Sadílek s Jirkou Davidem, ale pardubický útok byl v plné síle. V brance tentokrát nastoupil Vojtěch Ott, který si tak odbyl premiéru v nejvyšší české národní soutěži, a dá se říci, že to byla premiéra velmi vydařená. S jedenaosmdesátiprocentní úspěšností pustil za svá záda z 21 střel pouze 5.

Ani pardubičtí hráči v poli nechtěli nechat nic náhodě a od prvních minut přehrávali méně zkušený domácí tým a zejména brankami Novotného, Oulehly a Skokana si již v první periodě vytvořili nemalý náskok. Na světelné tabuli v tu chvíli svítil stav 2:8 pro hosty.

Domácí však neskládali zbraně, věděli o pardubickém kolapsu s Wolves, a tak se snažili otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch větší aktivitou a obětavou kolektivní hrou. Zvrat ale již tentokrát pardubičtí obránci nehodlali připustit a tak ze zvýšené snahy domácích byly spíše ojedinělé úspěchy korigující pro ně se tak negativně vyvíjející skóre. Následně se začalo dařit úspěšně zakončovat i zbytku útoku Pardubic Žákovi a Prchlíkovi a bylo jisté, že tentokrát Východočeši kráčí k jednoznačné výhře. Na závěr po individuální akci uzavřel účet na světelné tabuli Morávek na konečných 5:24.

SK Lacrosse Jižní Město B vs. LC Pardubice 5:24 (8:2,1:6,1:4,1:6)

Branky hostů: Oulehla 7, Skokan 7, Novotný 5, Žák 3, Prchlík, Morávek
Branky domácích: Urban 2, Rychlík, Bambušek, Dobiáš