18 prosince, 2015

Pardubice obsadily 2. místo na turnaji „O Plzeňský Soudek“

Od Daniel Zak

V sobotu 19.12.2015 se vypravili hráči pardubického box-lakrosového týmu, opět v neúplné sestavě, odreagovat od předvánočního stresu a vybít si adrenalin do Plzně, kde se konal přípravný přátelský, ale zároveň dle počtu zápasů odehraných v rámci jednoho dne, velmi náročný turnaj s názvem „O Plzeňský Soudek“. V plzeňské hokejbalové hale Na Košutce se setkalo pět českým týmů:

Old Dogs Plzeň
LC Wild Board Šumava
LC Pardubice
LC ForFun Radotín
TJ Malešice

Bohužel mladý šumavský tým dorazil ve velmi malém počtu a tak odehrál pouze jedno utkání a s dalších bojů odstoupil. Pardubice nastoupily v prvním zápase proti domácímu týmu Old Dogs, na kterém bylo vidět, že i je přes zimní sezónu trénink v plném proudu a i početná soupiska budila respekt. Hra Pardubic, byla obecně rozháraná, bylo v ní málo pohybu a hlavně chyběla úspěšnost v zakončení. Hráči jako by se teprve sehrávali a na hřišti se hledali. Do turnaje Pardubičtí nevstoupili vůbec dobře a první dva zápasy základní části skončila následujícími výsledky:

PARDUBICE – OLD DOGS PLZEŇ 3:4

MALEŠICE PRAHA – PARDUBICE 1:8

Na druhou stranu byla vhodná doba vyzkoušet v utkání novou pardubickou brankařskou posilu Petr Břízu, který tak v v druhém poločasu utkání s Malešicemi okusil pravou zápasovou atmosféru. Následovalo poslední utkání základní části proti týmu ForFun a s Pardubicemi to nevypadalo vůbec dobře. Na konci utkání prohrávaly o jednu branku. Prchlík však přesnou střelou těsně před koncem utkání vyrovnal a následovali první trestná střílení sobotního dne. V těch byl bezchybný pardubický brankař Topolský a když proměnili své nájezdy Oulehla a Jůza, získal pardubický tým první vítězství v turnaji a posunul se tak na 3. místo po základní části.

PARDUBICE – FORFUN PRAHA 3:2 sn

Výsledky ostatní utkání základní části:

OLD DOGS PLZEŇ – WILD BOARS ŠUMAVA 6:0
FORFUN PRAHA – MALEŠICE PRAHA 1:4
MALEŠICE PRAHA – OLD DOGS PLZEŇ 3:6
FORFUN PRAHA – OLD DOGS PLZEŇ 5:4

Následovaly zápasy play off:

SEMIFINÁLE I
OLD DOGS PLZEŇ – FORFUN PRAHA 6:4

SEMIFINÁLE II
MALEŠICE PRAHA – PARDUBICE 5:4

Asi nejlepší vystoupení Pardubic, výborný výkon brankáře podpořený zodpovědnou obranou a hlavně se začalo dařit i útoku v zakončení. Zejména efektní a přesná střela Honzy Novotného poslala soupeře do kolen. Pardubické tak čekalo finále a Malešické pouze souboj o 3.místo s týmem ForFun, který i podruhé podlehl týmu z Plzně. Melešičtí byli nakonec úspěšnější a obsadili tak celkově bronzovou příčku.

FINÁLE
OLD DOGS PLZEŇ – PARDUBICE 5:4 sn

Finále bylo skutečně vyvrcholením sobotního programu, zatím neporažený plzeňský tým se utkal s již rozehraným a rozjetým týmem z Pardubic. Pardubičtí využili energie ze své euforie z úspěšného semifinále a v polovině zápasu vedli již 3:0. A když ve druhé polovině hráli velice dobře takticky, zdálo se, že již nemůže nic ohrozit jejich turnajové vítězství. Plzenští hráči však nic nevzdávali. Naopak přidávali v důrazu a několik minut před konce základní hrací doby po pěkné kombinaci vstřelili první branku. Pardubičtí věděli, že musí přerušit tlak domácí, ale obraně se to nedařilo. Z následujících dvou útoků Old Dogs bylo vyrovnáno a začínalo se od nuly. V následné hře již Pardubice tlak Plzně zastavily, ale v základní hrací době se již nikomu vstřelit branku nepodařilo. Následovalo pětiminutové prodloužení, kde vstřelily po jedné brance každý z týmů a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. Tentokrát opět proměnili své nájezdy Oulehla a Jůza, ale i dva plzeňští hráči a tak pokračovaly nájezdy do rozhodnutí. Za Pardubice následně neproměnili Prchlík ani ve druhém pokusu Oulehla. V páté sérii však neproměnil trestné střílení Daniel Žák kapitán Pardubic (který má nyní asi spíše štěstí v lásce než ve hře, neboť mohl rozhodnout o vítězi finále již střelou v poslední sekundě základní hrací doby, ale v obou případech vytáhl míček z brány skvělým zákrokem brankář Old Dogs) a naopak zkušený Adam Střecha nezaváhal. A tak Plzeňští obrátili finále ve svůj prospěch a získali trofej pro vítěze.

Výsledné pořadí týmů:
1. Old Dogs Plzeň
2. LC Pardubice
3. TJ Malešice Praha
4. ForFun Praha
5. Wild Board Šumava