24 listopadu, 2013

Czech Cup 2013

Od administrator

Z pohledu pardubického lakrosového klubu, předpokládáme, že to byla účast poslední.

Jedinou podzimní boxlakrosovou akcí v České republice organizovanou Českým svazem mužského lakrosu pro kluby, byl první ročník Českého poháru. Ač nechápeme proč se první turnaj „dvouvíkendového“ poháru konal v předem známém termínu mezinárodního turnaje ve Francii, kterého se LC Pardubice pravidelně účastní, zajistil si pardubický tým předehrávky utkání ve skupině v Bratislavě proti domácím Bats a pražským Forfun. V Praze pak následně proti týmu z Jižního Města. Poslední účastník skupiny tým LC Šumava opětovně avizovanou účast nerealizoval a zápas byl tedy ve prospěch Pardubic kontumován.

Druhý turnaj se měl odehrát v hokejbalové hale v Plzni. Týden před jeho konáním však došlo k přesunu do haly na Jižním Městě a k vypuštění několika zápasů. Pardubický tým měl turnaj výborně rozehrán druhým místem ve skupině se stejným bodovým ziskem s prvním týmem z Jižního Města a čekal ho sobotní večerní čtvrfinálový zápas s týmem Wolves, pozdějším finalistou turnaje. Pardubický tým, oslaben o 4 obráce základní sestavy z důvodu zranění z francouzského turnaje, předvedl velmi ospalý výkon. Naopak výborný výkon brankaře Mareše a radotínských Wolves zajistil vítězství pražanů 9:4.

Pardubické tak po zkrácení programu čekal pouze zápas o 5. místo, díky lepšímu umístění ve skupině, opět s bratislavskými Bats, tentokrát však v plné sestavě a posilou v bráně Jirkou Malinou z LC JM. Utkání bylo velmi vyrovnané, ale na konci druhé periody se slovenským hráčům podařilo dostat do vedení o dvě branky v poměru 1:3 v neprospěch Pardubic. Probíhala druhá přestávka a pardubičtí se chystali k závěrečnému odporu a snaze otočit zápas ve svůj prospěch. Na místo hvizdu na zahájení třetí periody se však ozval hviz rozhodčích s infomací, že je konec zápasu. Na rozdíl od všech ostatní zápasů např. předcházejícího semifinále, které se hrály na 3×15 minut hrubého času, se zápas o 5. místo hrál údajně pouze na 2×15 minut. No škoda, že to týmy ani rozhodčí nevěděli před zápasem.

Z uvedeného je snad patrné, že se pro příště této zkušenosti LC Pardubice rád vyhne. Připočteme-li k tomu náklady na startovné, na cestovné apod. v poměru k počtu odehraných minut,…

Omlouvám se, ale více to hodnotit nebudu, dostal bych se ke slovům, která bych nerad zveřejňoval.