4 května, 2018

Povedená odveta za porážku na radotínské půdě

Od Daniel Zak

Ve čtvrtek 3.5.2018 byla malá hala pardubické Tipsport arény svědkem dalšího střetnutí NBLL 2018 domácího LC tentokrát s radotínskými mladíky LCC Wolves. Po trochu překvapivé prohře v prvním letošním utkání, kdy Pardubice ztratily slibný náskok a totálně nezvládly závěr zápasu, nastoupily do utkání poměrně nervózně a se zbytečně velkým respektem k soupeři. Východočeši se sice dostali do jednobrankového vedení, které však záhy ztratili, a v zápětí se po několik hezkých akcích a zejména střelách dostal do dvoubrankového vedení tým LCC Wolves. Toto vedení hosté drželi skoro do poloviny utkání, neboť se na holích domácích stále objevovala velká nervozita zejména v zakončení. Byť domácí přehrávali soupeře, mnoho šancí nedokázali proměnit v branku, čemuž samozřejmě pomohl i výborný výkon brankáře Wolves Pepy Slavíka.

Vzhledem ke stále se, zápas od zápasu, zlepšujícímu výkonu pardubické obrany a povedenému večeru „nestárnoucí legendy“ kapitána domácích Daniela Žáka, který se dokázal prosadit v důležitých okamžicích zápasu a zajistit tak větší klid i ostatním útočníkům, došlo v polovině utkání ke zvratu a skóre se začalo měnit již zejména na straně vstřelených branek Pardubických útočníku do sítě Wolves.

Pardubičtí zvládli velmi dobře závěr utkání a získali tak velmi důležitý bod za výhru na šikovnými a hbitými mladíky LCC Wolves v poměru 14:7. Hrstka diváků tak odměnila domácí potleskem, protože mohla shlédnout opět velmi zajímavé utkání box-lakrosu s dobrým koncem pro domácí tým.

LC Pardubice vs. LCC Wolves 14:7 (2:3,3:2,5:1,4:1)

Branky domácích: Žák 6, Prchlík 3, Novotný 2, Oulehla, Jůza, Skokan
Branky hostů: Lukáš J. 4, Knotek T., Kučera, Němec T.