20 dubna, 2018

Role favorita v utkání splněna

Od Daniel Zak

Ve středu přijel do Pardubic tým mladíků z Jižního Města, který v letošním ročníku NBLL nabírá cenné herní zkušenosti, avšak šikovnost mladíků potrápila nejednoho soupeře.

Zatímco ve velké hale Tipsport areny se vše připravovalo na začátek Carlson hockey games, v malé hale probíhal souboj lakrosové první ligy. Zápas byl svižný, chyby se kupily na obou stranách, ovšem lepší produktivitu ukázali domácí, kterým se lépe dařilo proměňovat úniky po chybám Pražanů. Neduhem pardubické hry bylo často pouze velké sebevědomí, kdy hráči zkoušeli nejrůznější parádičky a přicházeli tak často o míče velmi záhy po začátku útočného času.

Pardubice sice nedovolily pražským mladíkům nijak závažně ovlivnit průběh utkání, ale je potřeba sportovně vyzdvihnout některé individuální výkony juniorských hráčů, kteří určitě nezklamali trenéra Pokorného a často předvedli velmi přesnou a vyspělou hru lakroskou doplněnou mnohdy takřka perfektní střelou.

Na závěr již pouze stačí dodat, že v utkání nedocházelo k žádným zákeřnostem a fanoušci v aréně mohli být se zhlédnutou hrou spokojeni.

LC Pardubice vs. Jižní Město B 16:6 (5:1,3:2,4:1,4:2)
Branky domácích: Oulehla 5, Novotný 4, Skokan 3, Prchlík 2, Žák 2,
Branky hostů: Plechšmíd 2, Petrák 2, Dobiáš, Urban