10 května, 2017

Pardubice podlehly celkem hladce Malešicím

Od Daniel Zak

Pardubická Tipsport aréna byla svědkem dalšího utkání domácího lakrosového klubu, tentokráte proti týmu TJ Malešice, se kterým by se rádi Východočeši v play-off poprali o medailové pozice. Pardubice byly oslabené o rozehrávače Jůzu a dlouhodobě zraněné opory Vojtu Oulehlu a Tomáše Prchlíka. Hosté byli naopak posíleni hráči Plzně Hřibala a Střechu, kteří posílí Malešice po zbytek ligy, neboť Plzeň již se do bojů v play-off probojovat nestihne.

Pardubicím udávali tempo zejména polské posily, a Jan Rydzak byl nakonec i nejlepším střelcem domácích, ale popořádku. Na začátku zápasu se právě díky tomuto tempu dostali domácí do mírného vedení a zápas sliboval velmi vyrovnané a vypjaté utkání. K utkání však nedorazili nominovaní rozhodčí, jelikož měli cestou autonehodu, a tak museli střetnutí odřídit trenéři obou týmů. Na hře to však bylo bohužel znát. Na jednu stranu neměly týmy na střídačkách důležitý prvek a metodické vedení a na druhou stranu na ploše neměly jasno v akceptovatelné míře hry tělem. Utkání tak bylo rozhárané a soustředění zejména Pardubických hráčů se brzy vytratilo.

Kvalitní kádr Malešic toho samozřejmě využil a dostával se do převahy na hřišti jak v držení míče tak v proměňování šancí a střeleckých pokusů. Utkání tak vydrželo vyrovnané pouze do 22. minuty. Nadále již bylo v režii hostů, kteří si vytvořili během druhé a třetí periody dostatečný náskok, na který již domácí nedokázali nijak reagovat. Naopak hosté ani v poslední periodě nepolevili a na tabuli tak po skončení utkání svítilo skóre 16:7 pro Malešické. Nutno vyzdvihnout výkony obou brankařů Máry i Kolruse.

LC Pardubice vs. TJ Malešice 7:16 (3:1, 1:6, 1:4, 2:5)

Branky domácích: Rydzak 3,Novotný, Žák, Smaza, Stypulkowski
Branky hostů: Tolar 4, Podroužek 4, Beran 2, Střecha 2, Mrlík, Trhlík, Jechumtál, Černý