4 dubna, 2017

Malešické Pyrrhovo vítezství

Od Daniel Zak

(ps) Po předchozích dvou malešických nezdarech s Radotínem a Nationals dorazil na východ Prahy loňský finalista NBLL a jeden z favoritů letošního ročníku ligy – LC Pardubice. Drama se ale nekonalo. Ve vlahém a slunečném nedělním podvečeru domácí TJ až překvapivě snadno zvítězila 17:4. Vítězství bylo ale vykoupeno zraněním domácí ikony Martina Haryho Mrlíka, pro kterého sezóna pravděpodobně skončila.

Začátek utkání byl dle očekávání, kdy se hosté úspornou a účinnou hrou dvakrát dostali do vedení. Závěrečná minuta první periody ale patřila domácím, když v rozmezí několika vteřin otočili skóre a při následné hře bez brankáře si vytvořili další gólovou příležitost. V dalším dějství byla hra i nadále vyrovnaná, ale rovněž závěr druhé periody se domácím vydařil, když během jedné minuty třikrát skórovali a stanovili poločasové skóre na 7:2.

Na začátku třetí periody daly Pardubice díky Janovi Skokanovi dva rychlé góly, ale to už bylo z jejich strany všechno a další branky již dávali pouze domácí. Skóre pak překvapivě snadno narůstalo až na konečných 17:4. Premiéra pod novým osvětlením se tak domácím opravdu vydařila. Skvrnou na utkání byly tedy “jen“ ty dvě nalomená Haryho žebra.

Klíčem k úspěchu malešického týmu byly rozhozy v podání Kamila Trhlíka, které z deseti pokusů během první půlky deset vyhrál a dále bezchybný výkon brankáře Michala Máry.

Příští týden dorazí do Malešic zatím neporažený tým ForFun, a ten teprve prověří skutečnou formu domácí obrany.

TJ Malešice – LC Pardubice 17:4 (3:2, 4:0, 5:2, 5:0)