13 června, 2016

LC Pardubice vícemistrem ČR 2016

Od Daniel Zak

V sobotu jsme jeli na pouť. Nasedli jsme na kolotoč a Custodi nás povozili. Asi tak lze zhodnotit průběh finále NBLL. Kdyby sázkové kanceláře měly v nabídce toto utkání a nechaly se ovlivnit posledním vzájemným zápasem obou soupeřů, mohli se znalci lakrosového prostředí pekelně napakovat.

V Pardubicích bylo od minulé neděle přeplněno. Absolvovali jsme náročné, ale povedené play-off, zatímco nabuzený soupeř, relativně snadno postoupil. Navíc neutrpěl žádnou ztrátu. My jsme přišli před finále o tři hráče, když zejména absence Jůzy byla zásadní. V týdnu navíc přišla informace, že k dispozici nebudou ani rakouské posily, které byly v rámci spolupráce s Wiena Monarchs předjednány (hráči nebyli uvolněni ze soustředění rakouské reprezentace), věděli jsme, že to v Radotíně nebude jednoduché.

Předpokládat, že nás soupeř podcení se nedalo a hromadnou epidemii jsme soupeři také nepřáli. Zatímco útočník Skokan se s poraněnou sítnicí dokázal do utkání plně zapojit, totéž nebylo možné v případě brankařské opory Sadílka. Toho z utkání po první periodě vyřadil zánět dásní. Přesto bylo snahou hostů vzdorovat soupeři, co to půjde, a svém prvním finále si užít. Nicméně tak bojující a suverénní LCC jsme snad ještě nikdy nezažili a o výsledku utkání tak bylo rozhodnuto během první periody. V druhé periodě se Pardubičtí trochu oklepali a po pěkných kombinacích vsítili soupeři dvě branky Novotný s Oulehlou. V případě čtrnáctiletého Jana Novotného možná šlo o nejmladšího hráče, který kdy ve finále NBLL skóroval.

Nicméně i v této fázi utkání soupeř dominoval a tak se s ubíhajícím časem do hry dostali i hráči domácí lavičky. Spíš tato skutečnost, než že by hosté přebrali otěže zápasu do svých rukou, znamenala, že poslední perioda už nebyla pro hosty tak krutá. Pardubické hráče, v nejlepší sezóně historie klubu, není třeba zatracovat. Narazili na soupeře, který byl ve všech směrech lepší a jasně ukázal, kdo vládne evropskému lakrosu.

A v Pardubicích je i přes tuto, očekávanou lekci veselo.

A Moula a s ním i ostatní mohl spustit: Tak jsme druzí, no a có, no a có, no a có