18 května, 2016

Pardubicím se v domácí hale daří

Od Daniel Zak

Pardubice přivítaly v úterý doma celek Malešic. Tyto týmy spolu hrají v posledních letech velmi vyrovnané zápasy a diváci si vždy přijdou na své. V posledním společném utkání v Praze ovšem pardubičtí hráči nedokázali najít mnoho skulin u brankáře Pelikána a tento duel tedy zvítězil pražský celek v poměru 11:6. Pardubice tedy rozhodně chtěly soupeři porážku na domácím hřišti oplatit. Oba týmy věděly, že se hraje o hodně před nadcházejícím play-off.

Ze začátku utkání se hrálo velmi opatrně, ani jedna z útočných formací nechtěla dopustit nějaký brejk, a proto se velmi poctivě střídalo a útočníci obou týmů velmi efektivně luxovali odražené balónky. Prvním gólem utkání se mohly chlubit Pardubice, kdy na konci šesté minuty propálil Pelikána Oulehla. Pardubicím tento gól dodal sebedůvěru a začaly si dovolovat více. Nestárnoucí tahoun domácích Žák se v deváté minutě rozhodl, že skóre 1:0 už hře nevyhovuje a zvýšil na 2:0 pro Pardubice. Malešicím se v první periodě nepovedlo vstřelit branku, ačkoliv vystřelily na Sadílka sedm střel.

Ve druhé periodě nestačil Pelikán ještě ani povzbudit své spoluhráče a už lovil míček ze sítě. Malešice hledaly recept na pardubickou obranu a zejména vynikajícího Sadílka, jenže v 18. minutě napřáhl Skokan a Pardubice vedly již 4:0. Malešice se ovšem nechtěly vzdát lacino a dvěma góly v rychlém sledu snížily na 2:4 z jejich pohledu. To byla opravdu voda na malešický mlýn a hra se opět vyrovnala. Jůza ovšem dodal svým spoluhráčům klid, když přesnou ranou vymetl pavučinu Pelikánovi z pravého horního rohu. O dvě minuty později sehráli pardubičtí velmi povedenou akci, kdy do brejku vyběhli Skokan s Davidem a společnou kombinací na jeden dotek s prostředníkem Oulehlou zakončili velmi povedenou akci a skóre utkání bylo rázem opět o čtyři branky – 6:2. Za takového stavu se šlo do kabin a poměr střel v první půli byl 21:16 pro Pardubice.

Třetí perioda se rozeběhla velmi svižně, zejména Malešice věděly, že se stavem musí velmi rychle něco udělat. Jenže pardubičtí hráči pokračovali ve vynikajícím výkonu a zvýšili ve 32. minutě stav na 7:2 a na malešické střídačce začaly létat první blesky. Velmi dlouho se poté hrálo bez branek, i když lakros se hrál velmi povedený, a to až do 41. minuty, kdy třetí gól přidaly Malešice. Půl minuty před třetí sirénou ale Pardubice znovu překonaly brankáře hostí a před poslední částí hry byl stav 8:3.

V poslední periodě Malešice přestřílely domácí v poměru 15:4, ovšem povedlo se jim vstřelit pouze jeden gól zásluhou přesné trefy Ondry Podroužka mezi betony brankaře domácích. Pardubická produktivita byla o poznání efektivnější, neboť ze zmíněných čtyř střel vstřelily dvě branky a celkové skóre zápasu činilo tedy 10:4 pro Pardubice. Domácí brankář Sadílek zachytal s úspěšností zákroků 91% a pokryl 30 střel soupeře. Na druhého přímého semifinalistu si tedy liga musí počkat až do posledního utkání mezi Malešicemi a Jižním Městem.

LC Pardubice – TJ Malešice 10:4 (2:0, 4:2, 2:1, 2:1)

Branky domácích: Oulehla 3, Žák 2, Skokan 2, Jůza 2, David
Branky hostů: Adamiec 2, Hamák, Podroužek Ondřej