4 května, 2016

Pardubice nakonec Old Dogs Plzeň porazily

Od Daniel Zak

V úterý v podvečer přivítaly Pardubice další ligové utkání české boxlakrosové ligy mezi domácím týmem a hostující Plzní. Domácí začali velmi aktivně a po necelé minutě a půl se ujali vedení, které až do konce šesté minuty navýšili až na rozdíl pěti branek. Plzeň v té době marně hledala cestu k bráně Sadílka, a když se jim to povedlo, pak právě brankář Pardubic svůj tým podržel. V druhé polovině první periody ovšem pardubická útočná snaha vždy skončila na brankáři Řezáčovi a Plzeň se brankami Hříbala a Krause dostala na dostřel a rozdíl pouhých dvou branek. Zmar Pardubic pokračoval i po změně stran a rázem diváci viděli opět vyrovnané utkání za stavu 5:5. V tuto dobu však Pardubice hrály dvě přesilové hry, které jim pomohly odcházet k poločasové přestávce za stavu 7:6 pro Pardubice. Z první půle tedy mohli mít větší radost hráči Plzně a Pardubice musely přemýšlet, co změnit zejména směrem dopředu.

Třetí perioda již od začátku na obou stranách zažehnávala plamen v hlavách obou táborů a hráči začali přitvrzovat svou hru a o zajímavé souboje nebylo nouze. Teprve v půlce periody se Pardubice začaly soupeři z Plzně vzdalovat a na výsledkové tabuli svítilo skóre 12:7. Utkání se přelévalo ze strany na stranu a rozhodčí nekouskovali hru pouštěním drobných strkanců a menších prohřešků, ale nelze říct, že by utkání bylo hráno v přehnaně agresivním stylu s množstvím podpásových zákroků. Konec periody ukazoval skóre 14:8, což v lakrose není tak velký rozdíl. Poslední perioda byla velmi živá a opět hráči předváděli zejména brejky a šance se rodily hlavně při nekompletních obranách obou týmů. Za stavu 17:9 daly Pardubice šanci zachytat si i náhradnímu brankáři Petru Břízovi. Pardubičtí hráči už branku nepřidali, naopak Plzeň vstřelila tři rychle po sobě jdoucí branky, na zvrat v utkání již ale bylo pozdě, a tak konečné skóre utkání tedy vypadalo 17:12 pro Pardubice, které tak zužitkovaly výhodu domácího prostředí a připsaly si tři body do ligové tabulky.

Na straně Plzně nejvíce zářil Filip Hříbal, který svými osobitými průniky a nebojácností dokázal vsítit sedm branek. Za Pardubice byl nejproduktivnějším hráčem příkladně kapitán Daniel Žák s pěti góly.

LC Pardubice – Old Dogs Plzeň 17:12 (5:3, 2:3, 7:2, 3:4)

Branky domácích: Žák 5, Prchlík 3, Skokan 3, Oulehla 3, Jůza 2, Novotný
Branky hostů: Hříbal 7, Kraus 2, Kohout 2, Hanzlík

Autor: Jiří David
Foto: Martin Kylar