6 dubna, 2016

První domácí zápas Pardubic v letošní sezóně

Od Daniel Zak

V úterý 5. dubna zavítalo utkání české nejvyšší box-lakrosové soutěže i do posledního města české lakrosové mapy. Proti sobě nastoupila mužstva ForFun a domácích Pardubic. Utkání přálo velmi příjemné počasí, a tak se na zápas přišlo podívat na pardubické poměry i hojné množství fanoušků.

Hra začala ve velmi svižném tempu a velkou část první periody se hrálo od jedné brány k druhé takřka bez přerušení. Oběma týmům se od začátku dařila více obranná část hry, neboť gólu se diváci nemohli dočkat téměř celou první periodu. První část hry tedy ukázala, že tento zápas budou rozhodovat drobné chyby a že se žádný z týmů nedostane do většího trháku. První branku utkání vstřelil ke konci 14. minuty domácí Jůza a za stavu 1:0 ukončila siréna o minutu později první dějství.

Druhá perioda nabízela velmi podobný obraz hry, hráči se přizpůsobili velmi rychlé hře a kromě nedostatku gólů bylo vidět zajímavé akce a mnohá přečíslení na obou stranách. Rozdílem byl větší počet vyloučení, takže utkání bylo obohacené o přesilové hry, ve kterých byly opět více vidět obrany. Ve 21. minutě zkompletoval Jůza hattrick první využitou přesilovkou. Těsně před poločasem snížili hosté svou první využitou přesilovkou vedení domácích na dvě branky a v polovině utkání tak byl stav 3:1 pro domácí.

Druhá polovina utkání ukázala úbytek sil obou obranných řad a diváci mohli sledovat stále více pohledných akcí, kterým v průchodu do branky zabránili pouze výtečně chytající Šamalík a Sadílek. Na obou stranách přibývalo faulů a drobných potyček, které vždy v počátku utnul nekompromisně rozhodčí Barák a aktéři dostali příležitost zchladit horké hlavy na trestných lavicích. Ve třetí periodě ještě domácí navyšovali náskok z první poloviny, ovšem ke konci třetí periody už si vzali slovo hostující hráči Žipaj a Georghe, kteří měli v plánu utkání minimálně vyrovnat. A nutno podotknout, že tento plán se jim dařil více než dobře. Domácí, kteří nezlomili velmi špatnou produktivitu během celého utkání, ke konci přestali střílet góly úplně, až na jednu výjimku, kdy umístěnou střelou k tyči překonal Šamalíka kapitán domácích Žák, a mohli tak pouze přihlížet snižování ForFunů. V 57. minutě bylo skóre o rozdílu pouhé jediné branky 7:6 a zejména domácí odpočítávali poslední minuty zápasu s velkou nejistotou.

Se závěrečným hvizdem svítilo na tabuli skóre 7:6 pro domácí, kteří nakonec tento duel nervů dovedli do vítězného konce.

LC Pardubice vs. ForFun Radotín 7:6 (1:0, 2:1, 3:1, 1:4)

Branky domácích: Jůza 3, Novotný, Oulehla, Prchlík, Žák
Branky hostů: Gheorghe 3, Torn, Klíma, Vaněk