13 dubna, 2016

Další drama s dobrým koncem pro Pardubice

Od Daniel Zak

V úterý 12.4. zavítal do Pardubic opět ligový zápas boxlakrosové ligy, který již před začátkem sliboval vyrovnané utkání, neboť v posledních střetnutích vždy platilo, že oba týmy dokázaly zvítězit na domácím hřišti a venku byly poraženi.
Jižní Město přijelo velmi koncentrované již hodinu před zápasem a disciplína vtisknutá týmu trenérem Pokorným hráčům opravdu prospívá. Začátek utkání byl jako již obvykle při střetnutí těchto dvou týmů ve velmi vysokém tempu a útoky obou mužstev se střídali jako na běžícím pásu. Přesto ovšem první branka padla až v 10. minutě utkání, kdy domácí kombinaci přesně zakončil kapitán Žák. Přítomní diváci se tedy v první periodě mnoha gólů nedočkali.
I druhá perioda probíhala velmi podobně té první. Hráči měli šanci skórovat zejména z brejků a oba týmy měly téměř totožný počet střel na branku. O srovnání se postaral Jáchym Plecháček, který skrytou střelou před koncem útočného času Jižního Města překvapil Sadílka a skóre bylo 1:1. Do druhé sirény však Pardubice stihly zásluhou mladíka Novotného a Oulehly navýšit stav utkání na 3:1 pro Pardubice, ale to bylo v první polovině vše a čekalo se, jak na takový stav zareagují oba trenéři, zejména stratég Pokorný, jehož tým zaostával o dvě branky, což samozřejmě v lakrose nic neznamená.
Druhá polovina utkání již od začátku nabídla zcela odlišný obraz hry. Takřka ihned po začátku třetí části hry ukázal Kadeřábek jasně domácím, že Jižní Město zbraně nesložilo a o body se bude velmi tvrdě bojovat. To dokládala i drobná odvetná šarvátka Davida Plecháčka, kterému se nelíbil faul od Skokana, což rozhodčí ohodnotili dvěma minutami pro oba hráče. Po čtvrtém gólu domácích přišel jejich střelecký útlum, který znamenal vedení hostů 6:4, kteří tak ve třetí periodě měli navrch.
Následovala poslední perioda, ve které nikdo nechtěl dát kůži lacino, a na hře to bylo vidět. Drobná strčení, držení a další drobné prohřešky, které neměli žádný vliv na průběh hry a rozhodčí pro zachování kontinuity hry nechali zápas s přimhouřenýma očima plynout dál. Když v 57. minutě vstřelil Jáchym Plecháček gól na 8:7, někdo si mohl myslet, že to je znamení, kam půjdou body za vítězství, jenže dvě minuty před koncem srovnal Skokan a bojovalo se dál. V čase 59:35 dokonce v oslabení Pardubic nahrál Jůza Oulehlovi, který překonal Čekala a emoce vyústili v šarvátku mezi autorem gólu a Jáchymem Plecháčkem a diváci mohli vidět před koncem zápasu ještě pořádnou chlapskou bitku, kterou oba aktéři natrénovali v Six Nations. Před koncem zápasu se Jižní Město ještě snažilo bez brankáře ukořistit míč při přesile šesti proti čtyřem, ale zkušený Skokan si míč ohlídal a zápas tedy skončil výhrou domácích 9:8.

LC Pardubice – SK Lacrosse Jižní Město 9:8 (1:0, 2:1, 1:5, 5:2)

Branky domácích: Oulehla 4, Žák 2, Novotný, Prchlík, Skokan
Branky hostů: Plecháček 3, Kadeřábek 2, Černík 2, Petrdlík