31 března, 2016

Pardubice i po třetí v řadě úspěšné

Od Daniel Zak

(ghe) – V pondělí 21. 3. 2016 se v radotínské aréně odehrálo další utkání úvodní části NBLL. Proti sobě tentokrát nastoupili papírově vyrovnané celky ForFun a LC Pardubice.

Díky nadprůměrné účasti běžců na obou stranách měl zápas od začátku docela slušné tempo. První perioda nabídla při hře „nahoru a dolů“ pouze tři branky – jednu dali domácí, dvě hosté – a utkání slibovalo konečně nějaké to drama. Celých sedm diváků v ochozech spolu s hráči na střídačkách přihlíželo skvělým výkonům brankářů, kteří na obou stranách excelentními zákroky eliminovali jeden útok za druhým. Důležité zmínit, že v brance ForFunu podruhé zaskakoval Falcon Jiří Pešek.

Do druhé části vstoupili lépe hosté. Podařilo se jim nasázet pět branek po poměrně povedených útočných kombinacích i hře jeden na jednoho. Tým ForFun se již tradičně střelecky trápil a zmohl se pouze na jedinou trefu z přečíslení. Domácím se nepodařilo využít ani dvě přesilové hry.

Druhá polovina zápasu přinesla pár nevynucených chyb u obou celků, sporné tresty za šarvátky a pár lehkých zranění, která pomohla tempo hry zpomalit. Obranné formace obou týmu předváděly poměrně stabilní výkon a ani jeden z týmů se nijak zvlášť neprosadil. Pardubičtí tak pěti brankami pouze kontrolovali vytvořený náskok z druhého dějství. ForFun se snažil ze všech sil tento náskok hostí, ale tři branky za 30 minut hry je prostě málo a ForFun musí do dalších utkání na koncovce zapracovat.

Domácí Pešek s pardubickým Sadílkem patřili k jasným hvězdám utkání již od začátku a za svůj výkon zasluhují velký respekt. Za domácí je dobré vypíchnout hru Karla Holase, Jiřího Tilšera a nováčka Bronislava Strieblika. U hostí dominovalo „nejvyšší“ české útočné duo Skokan a Jůza, doplněné poměrně kvalitním a soustředěným výkonem celého kádru Pardubic.