30 října, 2015

Boxmania Lille 2015

Od Daniel Zak

LC Pardubice získal na letošním ročníku francouzského turnaje Boxmania druhé místo. Po čtyřech letech tak předal vítěznou štafetu dalšímu českému klubu LC Plzeň, který se na turnaj skvěle připravil a v plné sestavě v turnaji zvítězil.

Nutno dodat, že pardubický tým rozhodně ostudu neudělal ani v okleštěné sestavě. Do Lille letos dorazilo pouze torzo obrany základní pardubické sestavy a do brány Pardubice angažovaly brankařskou dvojku Vienna Monarchs Patricka Falba. Přesto se Pardubičtí poprali s celkem velmi snadno obdrženými brankami v mnoha zápasech a skutečně vybojovali druhé místo ve stále se zkvalitňujícím turnaji.

Mise Pardubic, jejímž účelem bylo šířit box-lakros dále po Evropě, je splněna. Týmy, které před pěti lety nevěděly, jak vypadá výstroj např. brankaře, hrají kvalitní box-lakrosové zápasy a rok od roku se neskutečně zlepšují. To byl hlavní cíl LC Pardubice. Proto také naše letošní účast ve Francii byla již před turnajem avizována z důvodu velké časové a finanční náročnosti pro naše hráče zřejmě jako účast poslední. Ikdyž jak se říká „nikdy neříkejte nikdy“, rozloučení se druhým místem není po pardubické úplně uspokojivé a proto v mnoha hráčích jistě již nyní dřímá myšlenka, rozloučení se s účastí na turnaji turnajovým vítězstvím. Doufám, že hlavně pardubickým hráčům, kteří se letošního ročníku nezúčastnili. I současná pasivita vedení ČSML v pořádání box-lakrosových aktivit v ČR by mohla nasvědčovat tomu, že jestli si Pardubice budou chtít zahrát na podzim 2016 box-lakros, bude Francie jediná příležitost.

A nyní k výsledkům:

utkání ve skupině A:
LC Pardubice vs. Helan Går Lacrosse (SWE) 7:7
LC Pardubice vs. MarBroRo (GER) 11:1
LC Pardubice vs. Eurolaxco (FR) 9:4
tzn. vítězsví ve skupině A

čtvrtfinále:
LC Pardubice vs. French Frogs Legs (FR) 12:3

semifinále:
LC Pardubice vs. Orange Warriors (NED) 8:4

finále:
LC Pardubice vs. LC Old Dogs Plzeň (CZ) 7:12

Výsledné pořadí týmů:
LC Old Dogs Plzeň (CZ)
LC Pardubice (CZ)
Helan Går Lacrosse (SWE)
Orange Warriors (NED)
Dreadlax (UK)
Eurolaxco (FR)
MarBroRo (GER)
French Frogs Legs (FR)

Lille2015off