17 května, 2015

Pardubice zakončily domácí víkend vítězně

Od Daniel Zak

V sobotu nastoupili hráči Pardubic k dalšímu domácímu utkání, ani ne 24 hodin po gólových hodech proti Jižnímu Městu. Do branky domácích se postavila třetí posila z Rakouska Chris Kunert, který dopřál Janu Sadílkovi po pátečním zápase odpočinek.

Utkání začalo převahou Pardubic, kdy Plzeň bránila velkou část z úvodních pěti minut, ovšem domácí nedokázali tlak přetavit v góly. První gól vstřelil přesnou ranou Jan Jůza až v čase 4:27 a na dlouhou dobu to byla jediná gólová radost zápasu. První perioda pokračovala v nastaveném trendu a skončila skóre 2:0 pro domácí, a to zásluhou Klause Hauera, který z úniku zvýšil pardubické vedení.

Druhá perioda nabídla zajímavější podívanou, kdy Plzeň snížila na 2:1 a domácí chtě nechtě museli přeřadit na vyšší stupeň, pokud chtěli pomýšlet na poklidný průběh zápasu v jejich režii. To se jim částečně dařilo a ve hře se začaly objevovat pohledné a rychlé akce na obou stranách, ovšem góly z nich padaly jen do plzeňské klece, a tak v půlce zápasu svítilo skóre 5:1 pro domácí a největším zájmem poločasu bylo utkání Česko : Kanada.

Třetí perioda už rozhýbala oba týmy k větší střelecké aktivitě a hrál se pohledný lakros s rychlými akcemi na obou stranách. Celý zápas se hrál bez jediného vyloučení, což není mezi těmito dvěma soupeři úplně běžná praxe, ovšem tentokrát hráli všichni tvrdě, ovšem disciplinovaně.

Do poslední části se vstupovalo za stavu 9:3 pro domácí a oba týmy už chtěli mít utkání za sebou, z čehož pramenily chyby na obou stranách, a proto byla paradoxně tato perioda nejvíce gólová. Konečný stav 15:5 pro Pardubice a touto výhrou završili domácí tento víkend ziskem pěti bodů do tabulky NBLL.

LC Pardubice vs. LC Old Dogs Plzeň 15:5 (2:0, 3:1, 4:2, 6:2)

Body PCE: Prchlík 4+1, Oulehla 3+3, Jůza 2+4, Hauer 2+0, Skokan 1+3, David 1+2, Žák 1+1, Jeřábek J. 1+0, Knoll 0+1

Body ODP: Hříbal 3+0, Střecha 1+1, Kraus 1+1, Hanzlík 0+1