14 května, 2015

Pardubice oplatily ForFunu porážku

Od Daniel Zak

V pondělí 11.5. se v Radotíně odehrál další soutěžní zápas mezi domácím ForFun a LC Pardubice. Letošní ročník nabízí velmi nepředvídavé výsledky, a proto nikdo nechtěl odhadovat, jak by tento zápas mohl skončit. V prvním střetnutí Pardubice nezvládly utkání a prohrály 3:11.

Od začátku utkání bylo vidět, že Pardubice nechtějí hrát zběsile dopředu a raději čekají na výhodnější postavení, které se jim během 30 sekund může naskytnout a to se jim náramně dařilo, když se ujali celkem velkorysého vedení 3:0. Radotínští ale nesložili lakrosky a dobývali pardubickou obranu hlavně využitím reprezentanta Kostky.

Pardubicím se dařilo nepouštět si ForFun na dostřel, ovšem nevynucenými chybami bylo skóre 5:5 a to vyhovovalo spíše Pražanům, kteří soustředěně útočili a dařilo se jim i v obraně. Když se zdálo, že Pardubice nevědí, jak získat zpět ztracené vedení z první půle, vzali si míč do holí Skokan s Oulehlou a v důležitých chvílích strhli vedení zpět na stranu Východočechů.

V průběhu poslední periody si Pardubice vytvořily opět více než pohodový náskok 11:7 a vypadalo to, že už žádné drama nepřipustí. ForFun dvěma rychlými góly snížil a vzal si oddechový čas, protože na světelné tabuli svítil čas 12:00, v lakrose opravdu hodně času. V posledních minutách už ale žádný gól nepřišel, a Pardubice tak získaly tři body od soupeře, který letos předvádí opět velmi dobré výkony.

Konečný stav tedy 11:9 a Pardubice se na tento výsledek pokusí navázat v domácím dvouutkání s Jižním Městem a Plzní.

ForFun Radotín vs. LC Pardubice 9:11 (0:3, 5:3, 2:3, 2:2)