9 dubna, 2015

Pardubice na hřišti v Malešicích úspěšné

Od Daniel Zak

Včerejší chladný ale naštěstí ne deštivý večer čekala pardubické hráče premiéra na nové umělé trávě zrekonstruovaného hřiště v Praze – Malešicích v zápase letošního ročníku NBLL proti domácímu týmů TJ.

Začátek zápasu byl ze strany Pardubic velmi opatrný, nervózní hlavně v zakončení a malešičtí hráči se naopak vezli na vlně letošní neporazitelnosti v soutěži. Výsledkem byl stav 7:1 po první polovině hry. Domácí mohli být se svou hrou bez výhrad spokojeni a nezadržitelně směřovali k dalšímu ligovému vítězství, tentokrát bez většího odporu soupeře. Hosté ale o přestávce uklidnili nervy z dosavadního průběhu zápasu a se snahou ,zmírnit velmi negativně vypadající skóre, nastoupili do druhé půle se záměrem nesoustředit se již na výsledek zápasu, ale postupovat dále utkáním střídáním od střídání.

Krátce po zahájení třetí periody se začali prosazovat i střelci Pardubic, kteří dvěma brankami začali naplňovat záměr pokynů trenéra. Zlepšená činnost obrany a skvělé zákroky brankaře Sadílka způsobily, že domácí kontrovali už pouze jedinou brankou. Nervozita se záhy začala lepit na lakrosky Malešických, kteří začali i nedovolenými zákroky a následnými oslabeními dostávat svůj tým pod tlak již rozjetých Pardubic. Koncovku  Východočechů si začali brát na zodpovědnost zejména hráči Jan Jůza a Jan Skokan, celý tým zvýšil aktivitu a rychlost, což mělo jediný možný závěr a to sérii pěti branek a vyrovnání na 8:8. Oba týmy se snažily rozhodnout ještě do konce zápasu a strhnout vítězství na svou stranu. To se ale nepodařilo a tak po krátké pauze následovalo prodloužení s náhlou smrtí.

Hra se vyrovnala a oba týmy měly několik jasných gólových příležitostí. Štěstí a asi hlavně větší klid v této části zápasu byly ale na straně týmu LC Pardubice, neboť právě hráč hostů Tomáš Prchlík v páté minutě prodloužení risknul průnik až k brankovišti soupeře a naskočením a střelou nad brankovištěm rozhodl utkání v poměru 8:9 a zisk dvou bodů pro Pardubické. Naopak, i přes výborný výkon TJ Malešice v první polovině utkání, utrpěl domácí tým první porážku v tomto ročníku NBLL.

TJ Malešice vs. LC Pardubice 8:9 pp (2:1, 5:0, 1:2, 0:5, 0:1)

Branky domácích: Podroužek O. 4, Podroužek A., Šús, Plecitý, Beran po 1
Branky hostů: Jůza 4, Skokan 3, Prchlík 2