26 května, 2014

Překvapení se nekonalo

Od Daniel Zak

V nedělních večerních hodinách ve znamení velmi teplého počasí se v prostorách rozpálené haly na Jižním Městě konalo první semifinále letošního ročníku NBLL. Poprvé v historii v něm Pardubičtí narazili na soupeře z Jižního Města. Na domácím hřišti se dokonce podařilo Východočechům v tomto roce zvítězit a tak se dalo očekávat vyrovnané utkání. To však bohužel vydrželo pouze jednu periodu. Nepříliš početná střídačka Pardubic utrpěla velkou ránu v páté minutě první části hry, kdy pravděpodobně z horka po návratu z hrací plochy zkolaboval obránce Lukáš Fibich. Po pár vteřinách se mu vrátilo vědomí, ale samozřejmě následoval zásah RZS a převoz do nemocnice. Pardubické tato událost nahodila a vyrovnaly zatím nepříznivý stav utkání z 0:2 na 4:4 ke konci první periody.

Na začátku druhé části hry se dokonce ujaly vedení 5:4, ale vzápětí si horko vybralo další daň a další z obránců tentokrát Petr Jeřábek pro nevolnost svou hru přerušil. V tu chvíli došli pardubickým psychické a asi i fyzické síly a situaci na hřišti plně opanovali domácí. Na třináctigólovou šňůru Pražanů nedokázaly Pardubice nijak reagovat. Opory domácích Pavel Došlý, Marek Kytka, Jáchym Plecháček a Tomáš Veselý měli otěže zápasu pěvně v rukou. Ani po návratu Petra Jeřábka již Pardubičtí nezvládli zápas nijak zvlášť dramatizovat a ten směřoval k jasnému a poklidnému vítězství domácích. Ve 40. minutě za stavu 15:5 pro domácí David Plecháček zcela zbytečně a nepochopitelně fauloval kapitána hostů, který ani nebyl v držení balónu krosčekem na krk a následným trestem 5 min + do konce utkání si uzavřel svou možnost účasti ve finále, kam konečným skóre 20:8 tým Jižního Města bez zaváhání postoupil. Finále NBLL 2014 se uskuteční v sobotu 31.5.2014 v 19 hodin.

SK Lacrosse Jižní Město vs. LC Pardubice 20:8 (4:4, 8:1, 4:0, 4:3)

Body JM: Došlý (5+1), Plecháček J. (5+0), Kytka (3+2), Veselý T. (3+1), Kreuz (1+2), Němec (1+0), Abrahamson (1+0), Schaffner (1+0), Černík (0+2), Rozkot (0+2)
Body PCE: Žák (3+1), Skokan (2+1), Oulehla (2+0), David (1+1), Jůza (0+2)