19 května, 2014

Lax in the Box – Drážďany 2014

Od Daniel Zak

O uplynulém víkendu se pardubičtí hráči po jednoleté odmlce opět zúčastnili boxlakrosového turnaje v krásné hokejové hale v německých Drážďanech. I přes na poslední chvíli se odhlášeným týmům LCC Radotín a Bundeswehr Lacrosse byl turnaj velmi slušně obsazen. Složení skupin bylo následující a pardubičtí samozřejmě pomýšleli na medailové pozice.

Skupina A                                        Skupina B
LC Pardubice (CZ)                            Dresden Braves (GE)
LCC Wolves (CZ)                              TJ Malešice (CZ)
Karlsruhe Storm (GE)                      BATCLOWNS (SK+CZ)
Polish Eagles (POL)                          MarlBroRo (GE)

Zápasy v základní skupině začaly Pardubice s týmem Wolves posíleným o Radka Skálu a Matěje Baráka z LCC a tak se poměrně hladký průběh utkání ve prospěch Východočechů nepotvrdil a ikdyž měli v utkání převahu, nedokázali ji i z důvodu poměrně nestandardně malých branek proměnit v převahu gólovou. Utkání se tak rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Ten proměnil pouze David Jasek a Wolves tak zvítězili 3:2.

Ve druhém zápase čekal Pardubice tým Polish Eagles. Převaha Pardubic byla patrná hlavně na začátku, kdy si vybudoval dvougólový náskok, ale ve druhé části hry se polští hráči zvedli a vyrovnali na 3:3. Pardubice však dostali v poslední minutě výhodu přesilové hry a po krásné kombinaci David, Žák, Oulehla vstřelily vítězný gól na konečných 4:3.

V posledním utkání ve skupině narazil pardubický tým na tým Karlsruhe Storm, se kterým si celkem jasně poradil a zvítězil v poměru 3:1.

V následné šestizápasové pauze před čtvrtfinále z předpokládaného 2. místa ve skupině A vyrazili pardubičtí hráči na prohlídku starého drážďanského města, kde je však zachytil telefonát trenérů, kteří hráčům oznámili neočekávaný vývoj utkání Wolves vs. Polish Eagles, do kterého nenastoupil zraněný Radek Skála, a Radotínští v něm polským hráčům podlehli. Pardubice tak skupinu A vyhráli a nastupovali tak o hodinu dříve proti týmu MarBroRo, posledním týmem skupiny B. Německý tým však Pardubičtí celkem hravě přehráli v poměru skóre 6:0.

V neděli tak čekalo Pardubice semifinále proti velmi silnému týmu BATCLOWNS složeného z hráčů ForFun Radotín a bratislavských Bats. Pardubičtí bojovali jako lvi a i přesto že v polovině utkání ještě vedli 2:1 nepodařilo se jim štíhlý náskok udržet a nakonec prohráli 3:5 a do finále nepostoupili.

Čekal je však stále ještě zápas o medailovou pozici a to o třetí místo opět s týmem Polish Eagles, který se stále zlepšoval a ve čtvrtfinále vyřadil domácí tým Dresden Braves. Pardubice již nenechali nic náhodě a polský tým přehrávali ve všech směrech. Přehráli Eagles 3:1 a obsadili tak konečné třetí místo v turnaji.

Turnaj byl zajímavým zpestřením, ale byl také poměrně fyzicky náročný a ve znamení menšího počtu vstřelených branek vzhledem k již zmíněným malým rozměrům branek v poměru k standardním rozměrům boxlakrosových brankářských chráničů. Trochu tento nepoměr vyrovnával rozdíly mezi lepšími a horšími týmy, což naopak mělo pozitivní vliv na zajímavost celého turnaje a některé méně očekávané výsledky. Ve finále si tým TJ Malešice poradil s týmem BATCLOWNS 3:2 a následkem je toto výsledné pořadí týmů:

1. TJ Malesice
2. BatClowns
3. LC Pardubice
4. Polish Eagles
5. LCC Wolves
6. Dresden Braves
7. MarBroRo
8. Karlsruhe Storm