7 dubna, 2014

Pardubice poprvé v této sezóně prohrály

Od administrator

Pardubice před včerejším večerním utkáním odehrály celkem tři zápasy, ve kterých dokázaly porazit Wolves, Plzeň a ForFun. Na začátek sezony to byla skvělá vzpruha a hráči dostali chuť ke hraní po tom, co skoro půl roku trénovali bez větší zápasové zátěže. První větší zkouškou měl být právě zápas s Jižním Městem, který měl ukázat, jak na tom Pardubice budou v konfrontaci se silnějšími soupeři.
První perioda už od začátku naznačovala, že Jižní Město nebude chtít připustit žádné komplikace a svým fanouškům bude chtít ukázat krásný lakros a domácí vítězství. Pardubice jim v tom dopomáhaly svým zaspaným úvodem, kdy hned po začátku hry dvakrát inkasovaly a z tohoto trendu se jim nepodařilo vymanit po zbytek první půle. Obrana nedokázala reagovat na pružnou hru domácích a útočníci nedokázali překonat soupeřův obranný val. Jediný, kdo vstřelil za Pardubice gól v první půlce, byl po krásné samostatné akci Vojta Oulehla. První polovina utkání tak skončila se skóre 9:1.
Poločasová přestávka lépe prospěla Pardubicím, kterým se podařilo vymanit se z předcházející útočné nervozity a obranným hrubkám a nastoupily na soupeře v úplně jiném stylu než v první půlce. Hráči si vypracovali šance, hráli přesilovky a v obraně začali pořádně kousat. Druhá půlka tak znamenala pro Pardubice vítězství 5:4, v konečném součtu to ovšem znamenalo pouze korekci skóre z první poloviny na 13:6 pro domácí Jižní Město.