23 dubna, 2014

Irští RIGGERS se připravovali v Pardubicích

Od Matej Sadilek

Před Memoriálem Aleše Hřebeského v Radotíně se do Čech sjíždějí týmy z celého světa. Jedním z nich jsou i pravidelní účastníci MAH dublinští Riggers, kteří přijíždí každý rok v téměř stejné sestavě, ovšem s poněkud jiným názvem týmu (Tropical, LimeGreen) a designem dresů. Riggers jsou ovšem specifičtější ještě jedním aspektem, a to je přípravný zápas, který sehrávají každý rok v Pardubicích s domácím týmem, jehož hráči jsou na MHA rozmístěni mezi různé týmy z Evropy.

Nejinak tomu bylo i letos, a tak 22.4. bylo v pardubické ČEZ areně na programu přípravné utkání boxlakrosu. Pardubice se s Riggers potkaly i na turnaji v Lille, kde Pardubice porazily irského soupeře ve finále 5:1. Od začátku bylo vidět, že Irové na porážku nezapomněli, a tak byl od prvních minut vidět tvrdý a rychlý boxlakros. Pardubice psychicky posilněné po vítězství nad Jižním Městem chtěly na výkony z pátku navázat a první periodu to vypadalo, že utkání bude v režii Pardubic stejně jako v pátek. Opak je pravdou, jakmile se Riggers podařilo srovnat stav, Pardubice tahaly za kratší konec a celý zápas náskok Riggers dotahovaly.

Po poločasové přestávce Riggers utekli na rozdíl tří branek, ovšem ani to Pardubice nepoložilo a snažily se bojovat. Začaly hrát důsledně jak v obraně, tak i útoku a do konce utkání se jim podařilo skóre srovnat. Po nerozhodném stavu se týmy domluvily na samostatných nájezdech, které diváci s potleskem přivítali. Brankáři obou týmů byli bezchybní a bylo vidět i pár pohledných akcí. Nakonec se šťastnějšími staly Pardubice, když Jůza v páté sérii proměnil jako jediný svůj nájezd a Pardubice tak porazily Riggers 8:7 po samostatných nájezdech.

LC Pardubice vs. LimeGreen Riggers 8:7 po nájezdech (2:2, 0:1, 2:4, 3:0; 1:0)

Pce : Oulehla 3+1, Jůza 1+3, Skokan 1+1, David 1+0, Žák 1+0
LimeGreen Riggers :Greenaway 2+1, Polkinghorne 2+0, Gibson 1+1, Funkenhauser 1+1, Scott 1+0

Foto: Bc.Stanislav Kolařík