22 ledna, 2014

Winter Lax Cup 2014 – LC Pardubice třetí

Od administrator

V hale na Jižním Městě se konal od pátku 24. do neděle 26.1.2014 další tentokrát IV. ročník Winter Lax Cupu. Po změně formátu nejvyšší české boxlakrosové soutěže pro české týmy jedna z mála možností přezentovat boxlakros v ČR v roce 2014.

Pardubice minulý rok obsadily 7. místo a i v letošním roce byl turnaj velmi dobře obsazen. Pardubice byly nalosovány do skupiny B společně s LCC Wolves, SK Lacrosse Jížní Město „A“, EuroLax Co a Deutschland Adler.

Pardubičtí ale nastoupily do turnaje s velkou chutí a ve skupině po porážce pouze od týmu LC Jižní Město A vybojovali 2. místo ve skupině a v sobotu večer tak mohli sehrát čtvrtfinále proti stále se zlepšujícímu německému týmu Bundeswehr Lacrosse. Pardubice začaly mnohem lépe a několik vstřelených branek jim dal pocit zdánlivého jednoduchého výtězství, což se jim samozřejmě záhy nevyplatilo a do konce utkání měly ještě hodně práce, aby stíhali občas odpovědět na šňůru soupeřových branek, a nedopustit vyyrovnání. To se podařilo a Pardubice po vítězství 7:5 postoupily do semifinále. V semifinále podle očekávání podlehly týmu LCC Radotín, který tentokrát nasadil všechny své opory a směřoval bez zaváhání k očekávanému vítězství v turnaji. Pardubice se tak v souboji o 3. místo utkali s bratislavským týme Bats, který v druhém semifinále přehrál domácí A-tým z Jižního Města. Velmi dramatický zápas i přes jednogólové manko v polovině zápasu pardubičtí zvládli a po těsné výhře 3:2 se mohli radovat z velmi cenného konečného 3. místo na turnaji. Ve velmi dramatickém finále však nakonec domácí LC SK Jižní Město A přehrál tým radotínských Custodes a radoval se tak z obhajoby loňského vítězství v turnaji.

Odkaz na kompletní výsledky zápasů najdete v sekci Výsledky a pardubické zápasy na facebooku LC Pardubice s drobným komentářem.